Запис на прийом

Вітреоретинальна хірургія | Оптимал

Вітреоретинальна хірургія

У центрі зору “Оптимал” з’явились можливості по проведенню вітрео-ретинальних операцій, що напрвлені на лікування пацієнтів із паталогією заднього відрізка ока.

В людському оці кришталик є своєрідною межею між його переднім та заднім відрізком. Позаду кришталика знаходиться скловидне тіло, що уявляє собою певну гелеподібну структуру, що надає окові звичну форму та займає більшу його частину. До скловидного тіла прилежить сітківка — делікатна світлосприймаюча тканина, функцією якої є формування зображень, що згодом сприймаються головним мозком.

Відтепер в нашому арсеналі крім лазерного лікування сітківки та внутрішньоочних ін’єкцій з’явилась вітреоретинальна хірургія. Так що ж це таке?

Вітреоретинальна хірургія — це оперативне лікування патологічних станів скловидного тіла та сітківки шляхом проведення хірургічних маніпуляцій на сітківці та скловидному тілі з видаленням його частини або всього повністю. Видалення скловидного тіла називається вітректомією.

В залежності від виду патологічного процесу, об’єм та мета хірургічного втручання, методи операції можуть різнитися:

  • У випадку розривів сітківки та її відшаруванні виконується видалення вітреоретинальних тракцій та блокування розривів, сітківку поміщають у фізіологічне положення;
  • При гемофтальмах (крововиливах в скловидне тіло) або при деструкції скловидного тіло (коли скловидне тіло втрачає свою прозорість) скловидне тіло видаляється, а порожнина заповнюється замісною речовиною;
  • При наявності фіброзних змін на поверхні сітківки проводять видалення скловидного тіла разом із тяжами та виконується пілінг сітківки, з метою вирівнювання її поверхні;
  • При проліферативній формі діабетичної ретинопатії скловидне тіло видаляється разом із патологічно зміненою проліферативною тканиною;
  • При макулярному розриві проводять видалення скловидного тіла, з метою попередження тракцій сітківки, проводиться пілінг макулярної ділянки, що блокує розрив;
  • У випадку поранень ока із наявністю стороннього тіла в порожнині скловидного тіла проводять його видалення, вилучається стороннє тіло, ліквідується або попереджується відшарування сітківки;
  • При вивиху або підвивиху кришталика пошкоджена частина скловидного тіла видаляється, виконується видалення кришталика з постановкою штучної інтраокулярної лінзи.

Чим заповнюється порожнина ока після видалення скловидного тіла?

Після видалення скловидного тіла (повного або часткового) його заміняють спеціальною газовою сумішшю або силіконовим маслом. Надалі тампонуюча речовина видаляється хірургічно (у випадку заповнення силіконом) або розсмоктується самостійно (у випадку газової суміші). Вибір тієї чи іншої речовини залежить не від бажання пацієнта, а від конкретної ситуації, складності випадку та попередньо оговорюється із лікарем до операції.

Хто проводить вітреоретинальні операції?

Надскладні оперативні втручання по вітрео — ретинальній хірургії (операції на скловидному тілі та сітківці) проводить офтальмохірург вищої категорії Уразов Артем Жараспаєвич. Колектив ЦЗ “Оптимал” пишається, що зміг залучити до співпраці висококласного хірурга, за плечима якого понад 4000 успішно проведених оперативних втручання. Який є консультантом та практикуючим хірургом багатьох відомих офтальмологічних клінік України.

Яке знеболення під час операції?

Під час операції знеболення місцеве, пацієнт знаходиться в свідомості. Хоча під час операції існує анестезіологічний супровід кваліфікованим лікарем-анестезіологом з метою забезпечення повного контролю загального стану пацієнта.

Скільки триває операція?

Вітректомія триває приблизно 30 хв. – 2 години.

Яке оснащення клініки?

Операції проходять на сучасному високотехнологічному обладнанні Constellation Vision System, Alcon із застосуванням лише високоякісних видаткових матеріалів. Це дозволяє проводити операції малоінвазивно (малотравматично), через малий розріз, без накладання швів, з отриманням високих результатів по відновленню зору. Хірургія — одного дня це можливо. Ви максимально швидко можете повернутись до звичайного життя.

Що необхідно для проведення вітректомії?

По-перше — діагноз. В нашій клініці ви зможете пройти комплексну сучасну діагностику, передопераційне лабораторне обстеження, щоб максимально заощадити ваш час, що в лікуванні захворювань сітківки є дорогоцінним.

В післяопераційному періоді пацієнт забезпечується медикаментозним супроводом та спостереженням протягом 1 міс, що входить у вартість операції. Поруч із клінікою “Оптимал” знаходиться готель, в якому при бажанні може бути організоване проживання.

Ми можемо допомогти вам зберегти ваш зір.

Клиника Оптимал всегда заботится о ваших глазах!

Клініка Оптимал завжди піклується про ваші очі!

Запишіться на консультацію за телефонами 0 800 33-15-40, 097 369-71-05 або скористайтеся замовленням зворотного дзвінка, натиснувши на кнопку в правому нижньому кутку.


Пошук

+